Bedrijfssafari


Jouw opdracht is hierbij om zelf een inventarisatie te maken, en dit te verwerken in een pagina van je portfolio:

Omoda

Bij omoda kregen we een rondleiding binnen het bedrijf. Hier werd vanaf het begin het proces uitgelegd hoe een schoen van website naar klant geleverd word. Binnen in de loods stonden meer dan 100.000 schoenen op voorraad. Er waren twee catergorieeen schoenen, de klant besteld schoenen en de schoenen worden geretourneerd. Het bedrijf bevat meerdere ICT-afdelingen;

 • Hardeware beheerder
 • Applicatie ontwikkelaar
 • KlantenService
 • Frond-end developpers

Ik zou persoonlijk niet kiezen om bij Omoda te gaan werken. De locatie is niet erg gunstig om te werken, waardoor het al minder intressesant voor mij lijkt. Het bedrijf is ook te groot waardoor ik weinig doorgroei mogelijkheide in zie.


Syntess

Wat is Secura? Secura Security staat voor persoonlijk contact met klanten. Wij de specialist op het gebied van woonhuis- en bedrijvenbeveiliging. Het netwerk bestaat uit gekwalificeerde adviseurs en gediplomeerde monteurs. Secura werkt als enige particuliere aanbieder niet met een "basis" beveiligingspakket. Immers elke situatie is anders. Onze klanten krijgen daarom een opmaat gemaakt beveiligingssysteem met hun wensen en eisen.

Secura zorgt ervoor dat hackers niet kunnen inbreken in belangrijke systemen. Hiervoor test Secura de bestaande systemen en proberen deze te kraken. Vervolgens wordt dit samen met het bedrijf teruggekoppeld. De etisch hacker heeft alle vrijheid om zijn aanpak te gebruiken om de organisatie te hacken. Meestal werkt de hacker in een groep van twee, om beide elkaars fysie te gebruiken. De hacker is bij zijn project 50% bezig met het rapporteren naar de klant, 50% systeem kraken. De volgende functies zijn mogelijk:

 • Etisch Hacker
 • Sale Manager
 • Consultancy

Om te werken als etisch hacker kijkt het bedrijf niet zo zeer naar diploma. Het is belangrijker hoe de persoon denkt als hacker in het vinden van fouten in systemen. Je moet enige ervaring hebben met hacken wil je solliciteren, mits je stage wilt lopen. Ook is het belangrijk een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen bij deze baan. Het is ter strengs verboden informatie door te spelen.Rijk

Rijksoverheid

Het Rijksoverheid is één van de grootste organisaties waar ict'ers erg nodig zijn de afgelopen jaren. Binnen deze organisatie, net zoals bij de koningklijke landmacht is het mogelijk om bij verschillende instansies te werken.

Je kan bijvoorbeeld werkzaam zijn binnen Ministerie van Buitenlandse zaken, Ministerie van onderwijs etc. Je kan als ICT'er door het hele land opgeroepen worden voor projecten. Meestal heeft een werknemer van het rijk zelf de mogelijkheid om te werken waar hij wilt binnen het bedrijf. Het is mogelijk om als HBO - MBO en WO'er te kunnen solliciteren voor het Rijksoverheid.

Het voordeel van deze baan is de gunstige flexplekken waar je zou kunnen werken voor het Rijk. Elke provincie heeft meerdere panden van het rijk. Je zou binnen de volgende onderdelen kunnen komen te werken als ICT'er;

 • Software Developer
 • Cybersecurity analist
 • ICT Managementbeheerder


Chipsoft

Chipsoft is een consultancy bedrijf wat voornamelijk bezig is bij het uitrollen van hun software applicatie binnen bestaande ziekenhuissystemen. Ziekenhuizen maken gebruik van Hix, dit is een applicatie waarbij doktoren hun rapportages hierin wegzetten. Chipsoft is voornamelijk bezig met implementeren op computerservers en hierna de overdracht te geven aan de klant. Hierdoor speelt Chipsoft als 3e partij bij calamiteiten mocht er problemen ontstaan. Er bestaan drie verschillende afdelingen. De marketing afdeling, zij gaan langs bedrijven om te overtuigen om over te gaan naar HIX. De software fabrikant, belangrijk in het verbeteren van de huide applicatie, eventuele hotfixen uitvoeren. De leverancier, implementeert en update het systeem naar de gewenste farm.

Binnen de organisaties werken ongeveer 350 werknemers, bij verschillende functie's;

 • Deployment Sharepoint beheerder
 • Consultancy
 • Technische implementatie beheerder
 • ICT marketing
 • Developers
 • Helpdesk

Vanwege explosive marktaanvraag van ICT'ers zoekt Chipsoft naar afgestuurde studenten met enige ervaring binnen C#, CMS en SharePoint. Door mijn eigen werkzaamheden binnen het ziekenhuis in Goes is er veel interesse naar mij als student met al enige kennis. Misschien dat er in de toekomst een optie is om werkzaam te zijn voor Chipsoft om mezelf door te ontwikkelen binnen deze branche. Chipsoft is van plan om in de toekomst i.p.v. ziekenhuis instansies ook kleinere depedances gebruik te laten maken van hun software applicatie.

Chipsoft